3 de diciembre de 2013

DIY: L'arbre de les estacions, una activitat molt especial...


ARBRE DE LES ESTACIONS

 

El mes de juliol, al taller de manualitats del servei d'Animació Sociocultural vam enllestir un arbre a tamany natural elaborat amb paper maixé i pintura i que vam muntar a un separador del menjador. Aquesta gran manualitat, ens ha servit, a més a més, de ser un element decoratiu com a un recurs bucòlic i poètic de veure el pas del temps i treballar l'orientació temporal. Ara hem vist els bons resultats d'aquest, ja que hem observat com les cireres i les fulles verdes que havíem posat a l'Estiu, s'han convertit en fulles seques de la Tardor. A veure, que ens depararà l'Hivern...

 

ELABORACIÓ DE L'ARBRE

 

 
Utilitzem paper de diari, cinta adhesiva i cola de paper maixé. Després, necessitarem pinzells, pintura marró i verda.


  1. Prepararem la cola de paper maixé. Necessitem un litre d'aigua per un quart de cola. Posem la cola, la repartim i la deixem reposar sense remenar-la.
  2. Fem boles amb un full de paper de diari i emboliquem sis o set amb fulls de diari i cinta adhesiva. Segons si volem més llargada o més grossor de les branques o tronc, posarem més boles de paper.
  3. Estripem paper de diari a trossets i aquesta és la clau, el diari s'ha d'estripar i no retallar perquè així s'enganxarà molt millor amb la cola.
  4. Remenem la cola de paper maixé i comencem. Es tracta d'encolar paper i posar-lo al “xurro” que hem fet amb les boles. Per a què quedi ben consistent, s'hauria de fer unes quatre o cinc capes de paper.
  5. Quan la branca està ben seca, es pinta amb pintura principalment marró i tons de verd al gust del consumidor.
  6. Podem fer el número de branques que volem en funció de l'espai.

 

DO IT YOURSELF!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario